Dokončiť nákup

Bezpečná a pohodlná zimná jazda: Tieto auto-moto produkty sú nepostrádateľné

Zima prináša so sebou krásne zimné radosti, ale aj výzvy pre vodičov. Pre bezpečnú a pohodlnú jazdu v zime je dôležité mať správnu zimnú výbavu. Viete, ktoré auto-moto produkty vám pomôžu udržať vaše auto v optimálnom stave a zabezpečiť bezproblémovú jazdu aj v náročných zimných podmienkach? A ktorá autokozmetika je nevyhnutná v zimnom období?

Nabíjačky autobatérií a štartovacie káble

Nabíjačky autobatérií rýchlo a jednoducho oživia batérie osobných automobilov, motocyklov a skútrov. Nabíjačka autobatérie je dôležitou súčasťou výbavy vášho vozidla, najmä v zimných mesiacoch, keď dochádza k rýchlejšiemu vybíjaniu batérie. Pomôže predísť problémom so štartovaním motora v mrazoch a predlžuje životnosť vašej autobatérie.

Nabíjačky autobatérií a štartovacie káble - nevyhnutná zimná výbava auta

Vzduchový kompresor na hustenie pneumatiky

Udržiavajte správny tlak v pneumatikách aj v nízkych teplotách pomocou kompresora. Vzduchový kompresor s meračom tlaku využijete nielen na dlhšie trasy. Okamžité pohodlné nahustenie pneumatiky jednoduchým zapojením do zásuvky autozapaľovača v prípade potreby vždy oceníte. Bonusom sú prídavné adaptéry pre hustenie pneumatík motocyklov a prenosná taška, v ktorej kompresor v aute ľahko uskladníte. 

Reťaze na pneumatiky

Ak sa dostanete na extrémne zasnežené alebo ľadové cesty, reťaze na pneumatiky sú neoceniteľnou výbavou. Snehové reťaze síce nie sú povinnou výbavou, no pred cestou na hory v zimnom období by rozhodne vo výbave auta nemali chýbať. Nenechajte sa zaskočiť počasím a dbajte na svoju bezpečnosť a bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky. 

Rozmrazovače okien a zámkov auta

Rozmrazovač zámkov a okien auta sú uľahčením a zrýchlením odstraňovania námrazy z okien. Ak nepreferujete škrabky na ľad a sneh, pomocou rozprašovača nanesiete prípravok na rozmrazovanie skiel, ktorý povrch nielen rozmrazí, ale aj zabráni jeho opätovnému zamŕzaniu. Výhodou je, že rozmrazovače môžte použiť nielen na sklá áut, ale aj na zrkadlá, svetlá aj zámky dverí. Nepoškodia lak, gumu, sklo, ani plasty auta. 

Rozmrazovače okien a zámkov auta

Prípravky proti zahmlievaniu skiel

Zahmlievanie skiel v zime vzniká kvôli teplotným rozdielom medzi interiérom auta a vonkajším prostredím. Prípravky proti zahmlievaniu skiel v zime sú pre jasné videnie a bezpečnú jazdu veľmi užitočné. Ich nanesením pomocou rozprašovača povrch odpudzuje častice vody a drobné nečistoty oveľa efektívnejšie. Rýchlym, no jednorázovým riešením zahmlených skiel môžu byť aj utierky proti zahmlievaniu skiel. 

Autokozmetika proti zamŕzaniu dverí

Zamrznuté dvere auta vedia v zime poriadne potrápiť. Predchádzať mu viete použitím rôznych auto prípravkov určených na ošetrenie tesnení dverí áut a batožinového priestoru. Autokozmetika proti zamŕzaniu dverí pomáha zabrániť ich prilepeniu, ale zároveň tesnenie dverí ošetruje a zabraňuje jeho popraskaniu vplyvom starnutia.

Nemrznúce zmesi do odstrekovačov

Používanie zimnej nemrznúcej zmesi do ostrekovačov je pre vodiča v zimnom období samozrejmosťou. Viditeľnosť v zlom počasí je pre bezpečnú jazdu kľúčová, preto si nezabudnite pred dlhou cestou skontrolovať stav kvapaliny v ostrekovačoch. 

Prečo použiť v zime aditíva do nafty

Aditíva do nafty zabezpečia správne fungovanie motora v chladnom počasí. Tieto aditíva obsahujú špeciálne chemické zlúčeniny, ktoré pomáhajú zlepšiť vlastnosti paliva a chrániť motor pred negatívnymi vplyvmi nízkych teplôt. Aditíva do nafty nielen že zabraňujú problémom s naštartovaním, ochránia aj celú palivovú sústavu a celkovo zvyšujú výkon motora.

Autokozmetika nevyhnutná v zime